Álláskeresés és a gazdasági helyzet

Hozzászólás

 

Nehéz megjósolni, hogy pontosan mit hoz a 2009-es év, de azt látjuk, érezzük, hogy mi van. Sok helyen leépítésekről, tervezett elbocsátásosokról hallani. Sokak fejében ilyenkor megfordulhat a gondolat, hogy vajon megéri-e váltani. Van, aki ezen nem is gondolkodhat, mennie kell. Az álláskeresés, új lehetőségek, kihívások keresése lehetőséget ad egyben arra is, hogy feltérképezzünk egy egész iparágat, annak szereplőit és teljesítményeit, kilátásait.

Mi is így teszünk, csak a másik oldalról, hiszen a cégeknek mindig is lesz szükségük tapaszalt vagy talpraesett kezdő munkatársakra. A kiélezett, problémákkal teli időszak kevesebb időt engedélyez arra, hogy hatékonyan keressen munkatársat egy-egy vállalat. Ilyenkor nekünk is meg kell többszöröznünk azt az amúgy is éles figyelmünket, amely egy-egy interjút végigkísér. Fontos, hogy megbízható információkat adjunk és kapjunk.

 

Visszatérve a kérdéshez, hogy érdemes-e váltani. Ebben mi kevésbé tudunk dönteni, de a döntéshez szükséges információk mindig elhangzanak egy-egy interjún. Az interjú pedig szintén nem döntés, hanem lehetőség keresés, információgyűjtés. Mi ebben a helyzetben is tudunk segíteni: lehetőséget, vagyis új kihívást, új munkát mutatunk be, hiszen új szakemberekre és pályakezdő tehetségekre mindig is szükség lesz.

 

Laci

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s