Stressz válság idején

Hozzászólás

A gazdasági recesszió nemcsak az elbocsátott dolgozókat érinti. Azon szerencsés, aki nem vesztette el az állását, nagy eséllyel elvesztette biztonságérzetét a munkahelyén. Az egyik pillanatban fellélegzik, hogy nem ő a „kiválasztott”, de a következő pillanatban megfogalmazódik benne a gondolat, „Lehet, hogy én leszek a következő, vagy valamelyik munkatársam?”.

Nemcsak azok számára jelent stressz helyzetet, akit elbocsátanak, hanem azok számára is, akiknek kedvelt kollégájuktól kell elbúcsúzniuk. Nemrég olvastam egy cikket az interneten arról, hogy ennek alátámasztására egy felmérés is készült. Megvizsgálták, hogy a közalkalmazottak körében az antidepresszánsok fogyasztása az elbocsátott dolgozóknál a leggyakoribb, ám közvetlen utánuk azok következnek, akik átélték munkatársuk elbocsátását.

Sokszor az is tovább nehezíti a helyzetet, hogy a munkanélküliség mind anyagilag, mind pszichésen jelentős terhet ró nem csupán az egyénre, hanem a családjára is.

stressz4

Munkanélküli helyett célszerű inkább az álláskereső kifejezést használni! Apróságnak tűnik, de ez is pozitív hatást vált ki, ezzel is segítve az egyént, hogy aktív álláskeresővé váljon.

Zsófi

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s