Közeledik az adóbevallás – Május 20.

Hozzászólás

ujszekta7byMár csak egy hét, és mindannyiunknak be kell adni a 2008-as adóbevallást. Sokaknak megcsinálja a cége, de vannak, akik az önbevallást választják. Bárhogy is döntöttünk, ne ijedjünk meg, nincs nehéz dolgunk.

Magánszemélyként a 0853-as nyomtatványt kell kitöltenünk. Válasszuk az elektronikus bevallást, ez a legegyszerűbb. Töltsük le a kitöltő programot innen. Telepítsük a számítógépre, aztán vegyük elő a munkáltatói igazolásunkat, és írjuk be az adatokat. Már kész is.

Én idén kértem az APEH-et, hogy készítsék el ők a bevallásomat (erre most először volt lehetőség). Az enyémet elrontották – nem vették figyelembe az életbiztosításomból fakadó egyik kedvezményemet. Azzal, hogy észrevettem, több ezer forintot nyertem. Ezért javaslom mindenkinek, hogy mindenképpen nézze át a sajátját, akár az APEH, akár a munkahelye készíti el.

Fontos változás tavalyhoz képest, hogy az önkéntes nyugdíjpénztár illetve az egészségpénztár után járó kedvezményeket az APEH nem nekünk utalja el, hanem a szolgáltatónál vezetett számlánkon írja jóvá.

Amennyiben további segítségre lenne szükséged, vagy csak plusz információt szeretnél megosztani, kérjük írj hozzászólást.

Sok sikert az adóbevalláshoz!

– Peti –

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s