Ha szereted a kihívást…

1 hozzászólás

Mindannyian ismerünk álláskategóriákat, amelyekbe be szokták skatulyázni a munkatársakat. Létezik könyvelő, controller, AP-s, AR-es, auditor stb. Biztosan sokaknak van olyan tapasztalata, hogy ezek a skatulyák a későbbiekben akadályt jelentenek az elhelyezkedésben, hiszen ha valaki például auditorként szeretne kontroller lenni, releváns tapasztalat hiányában könnyen elbukik az állásinterjún.

Ilyenkor segítenek az érdekesebb, “hibrid” pozíciók. Olyan állásokról beszélünk, ahol több különböző kategóriához kapcsolódó munkakör ötvöződik, ezért ha valaki egy ilyen állást tölt be, több lehetősége lesz a későbbiekben, akár a cégen belül, akár más cégnél.

Jelenleg nálunk is van egy ilyen álláslehetőség. Mi Key Account Controllernek neveztük, de van olyan hely, ahol ugyanennek az Assigned Support Advanced Financial Analyst nevet adták. Elég nehéz a névadás, mert sokmindent ötvöz. Két nagy cég közötti kapcsolatot kell menedzselni pénzügyi és számviteli szempontból, annak minden aspektusával. Aki egy ilyen munkakört ellát, majdnem biztos lehet benne, hogy a következő 10 évben lesz munkája!

Ha érdekel, jelentkezz itt, a részletek miatt felhívunk!

– Peti –

Reklámok

One thought on “Ha szereted a kihívást…

  1. A “hibrid” pozíciókkal kapcsolatban szeretnék hozzászólni Peti véleményéhez.
    Bár tény, hogy egy komplexebb feladatkör ellátása nagyobb kihívást, legtöbbször jelentős és ugrásszerű szakmai fejlődést és önálló/önállóbb döntéshozatalt tesz lehetővé, sokszor viszont átcsaphat a “jótékony mindenes (“majd Te úgyis megcsinálod”) szerepkörébe is. Vannak akik úgy érzik, hogy túlontúl szétaprózódik a tevékenységük, ha egyszerre több területre kell koncentrálniuk és így nem tudják képességeiket kifejezetten egy szakterületen fejleszteni. Tipikus példája ennek, ha valaki kontrolling szakemberré szeretne válni, de valójában olyan munkát kell ellátnia, amely a klasszikus kontrolling feladatokon kívül – vagy rosszabb esetben e helyett – megkívánja egyéb könyvelési, adminisztratív jellegű feladatok elvégzését is, ami normál esetben nem tartozna a kontrolleri munkakörhöz. Ha nincsenek letisztult, világos és körülhatárolt felelősségi körök egy pozíció meghatározásánál, nagyon könnyen bele lehet esni ebbe a csapdába és a kezdeti kihívásból könnyen válhat egyfajta teher. Ezek után nem csoda, ha az ilyen pozíciókban dolgozó emberek egy idő után elvágyódnak a “skatulya” munkakörökbe, ahol kevesebb felelősséggel ugyan, de nyugodtabban dolgozhatnak.
    Egy szó mint száz, ki-ki a maga érdeklődési köre, motivációja és képességeinek ismerete birtokában eldöntheti, hogy milyen típusú munkára vágyik és mit szeretne elérni vele a jövőben.

    Judit

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s