Outplacement – gondoskodó elbocsájtás

1 hozzászólás

outplaceA munka a legtöbbünk számára egy biztos pont, mely identitást, szerepet és talán fontosságérzést is ad nekünk. A munka olyan szabályos keret, mely meghatározza a magánéletünket, a célkitűzéseinket, a szabadidőnket és a pénzügyi döntéseinket. A munkánk rend és rendszeresség, és ezen felül még, legalábbis reményeink szerint, kiszámíthatóság és biztonság.

Amikor a munkánkat elveszítjük, olyan, mintha kihúzták volna a lábunk alól a talajt. Elveszítjük a biztonságérzetünket, ami pedig az egyik legalapvetőbb szükségletünk. Ilyenkor sokszor annyira le vagyunk taglózva, hogy nem is nagyon tudunk másra koncentrálni. A munkaadónak szintén rossz, hiszen a gazdasági helyzet következtében, kényszerűségből elveszít egy kiváló kollégát.

Ilyenkor segít a Kelly.

A vállalatok számára az outplacement az elbocsátás olyan eszköze, amely segítséget nyújt a dolgozóknak az elbocsátás következményeinek feldolgozásában. Célja hogy a váltást minél inkább fájdalommentessé tegye, illetve megkönnyítse az új munkahely megtalálását.

Ha egy munkaadónál létezik ilyen program, komoly esély van arra, hogy munkaadó és munkavállaló a jó kapcsolatot megőrizve váljon el egymástól. Ennek legnagyobb előnye, hogy a cég piaci megítélése nem romlik, és még az elbocsájtott alkalmazottak is a vállalkozás jó hírét fogják kelteni. Ez alapot adhat a későbbiekben akár arra is, hogy szerencsésebb időszakban a cég a munkavállalót visszavegye.

További információ a programról elérhető weblapunkon.

– Peti –

Reklámok

One thought on “Outplacement – gondoskodó elbocsájtás

  1. Visszajelzés: HR Oscar – diákoknak és cégeknek « Kelly Financial Resources

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s