Személyiség és vállalati kultúra

Hozzászólás

Miért fontos a vállalati kultúra? Többek között azért, mert már az első körös interjún arra próbálnak rávilágítani a HR-es kollégák, hogy mennyire illik a pályázó személyisége az adott cég vállalati kultúrájába. Nagyon sokszor találkozunk olyan esettel, hogy az álláskereső szakmailag szinte tökéletesen megfelel egy pozíció betöltésére, de személyisége mégsem passzol a leendő munkahelyi környezetbe.

Ha valaki például inkább egy öntörvényűbb típusú ember, általában nehezebben tud hozzászokni – ha egyáltalán hozzászokik – egy az átlagnál jobban leszabályozott munkahelyi közeghez. És igaz ez fordítva is: túlontúl szabályszerető emberek, nehezen tudnak mit kezdeni egy nagyobb mozgásteret és szabadságot biztosító munkahellyel, ahol az önállóságot részesítik előnyben. Ha ez már az interjún kiderül, annak csak örülhetünk, hiszen ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy képességeink kibontakozásához nem a legmegfelelőbb helyen járunk.

Valójában itt lép be a pályázó felelőssége saját döntéséért: ha nem tisztázzuk le magunkban a kezdetekkor, hogy milyen típusú közegben szeretnénk a nap több mint 8 óráját eltölteni, könnyen mellékvágányra juthatunk. Egy felvételi elbeszélgetés során ugyanis, több azonos képességű jelölt esetén, a döntő tényező úgyis az lesz, hogy ki az, aki a legjobban beleillik a nagy képbe. “Fit to the big picture!”

Judit

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s