Karriermenedzsment tréning, ZSKF

1 hozzászólás

122267688501Ahogy a korábbi bejegyzésben ígértem, röviden összefoglalom, hogy mi is történt a Zsigmond Király Főiskolán szeptember 22-én, a Karriercentrum által rendezett Karriermenedzsment tréningen.

A tréninget politológus hallgatók számára tartottuk kollégámmal, Illés Anikóval (a politológusok elhelyezkedési lehetőségeiről bővebben itt). Célul tűztük ki, hogy a hallgatók olyan kézzelfogható tudással, hasznosítható ismeretanyaggal menjenek el a tréningről, ami az álláskeresés során valóban növeli esélyeiket.

Részletesen beszéltünk arról, hogy mennyire fontos önmaguk megismerése, illetve saját céljaink felállítása – ezeket a pályakezdők sokszor nem veszik komolyan, holott valóban rendkívüli fontossággal bírnak. Részletesen beszélgettünk a jó önéletrajz ismérveiről (mi az Europasst ajánljuk), és segítettünk abban, hogy hogyan is kell motivációs levelet írni.

Egy külön másfél órás blokkot szenteltünk az állásinterjúnak, mint a leggyakoribb kiválasztási módszernek. Végignéztük, hogy milyen típusú interjúk vannak (hagyományos strukturált, kompetencia/viselkedés alapú, stressz). Kezdtük mindezt az interjúra való felkészüléssel, aztán végigvittük ezt a fonalat egészen az interjú utáni teendőkig.

Elég sok időt töltöttünk azzal is, hogy részletesen megmutattuk, mi is az AC (Assessment Center), mint a mostanában egyik legdivatosabb kiválasztási forma. Itt egy esettanulmányt is bevontunk: a hallgatóknak el kellett játszaniuk egy olyan szituációt, mint egy valódi AC-n. Érdekes élményeket szerezhettek ezen keresztül a résztvevők nem csak erről a kiválasztási formáról, hanem a saját vitakultúrájukról is.

Levezetésként érintettünk még további kiválasztási eszközöket (grafológia, pszichológiai tesztek, személyes ajánlás), illetve adtunk pár olyan munkajogi tanácsot, amik jól jönnek az első állás megszerzésekor is (állásajánlat, munkaszerződés, próbaidő). A legutolsó blokkot hagytuk a politológusokra szabott specifikus tanácsadásra.

A visszajelzések alapján úgy látjuk, hogy hasznos volt az egy napos tréning. Reméljük, jövőre ismét lesz hasonló lehetőségünk.

A tréning beszámolója megjelent a Pálya október-novemberi számában is, letölteni innen lehet.

– Peti –

Reklámok

One thought on “Karriermenedzsment tréning, ZSKF

  1. Kedves Péter és Anikó!

    Mi is úgy látjuk, hogy hasznos volt a tréning, köszönjük, hogy itt jártatok, a hallgatók remek visszajelzést adtak a szakmai napról. Várunk Benneteket vissza!

    Üdvözlettel:
    Szilvi

    ZSKF Karrier Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s