Obama, Massachusetts és az egészségügyi reform

1 hozzászólás

Ki az a Scott Brown? Ezer magyarból talán ha egy tudna erre a kérdésre válaszolni. Akkor mégis, miért fontos, miért kezdem ezzel ezt az írást? Scott Brown az a Massachusetts állambeli republikánus helyi szenátor, aki tegnap megnyerte az időközi szenátorválasztást – váltva az állam eddigi demokrata szenátorát, Edward Kennedy-t.

A szenátusban pedig ez azt jelenti, hogy a demokratáknak már nincs meg a többsége az egészségügyi reform keresztülviteléhez. Az egyetlen olyan intézkedéshez, ami miatt érdemes volt egy éve Obamára szavazni. Nézzük csak meg jobban, mit ígért, és ehhez képest mit tett. Csapatkivonás Irakból és Afganisztánból? Mióta ő az elnök, az idegen földön állomásozó amerikai katonák létszáma jelentősen nőtt. Az egyszerű állampolgárok védelme a hitelezőkkel szemben? Vajon az 500 milliárd dolláros bankmentő csomag kinek az érdekeit szolgálja?

És ami az egészben vicces, az a tény, hogy a fenti ígéretek be nem tartása miatt nem a republikánusok támadják (hiszen ezek a lépések éppen az ő szájuk íze szerint történt), hanem saját szavazói. Mondhatják nyugodtan, hogy ennyi erővel McCaint is megválaszthatták volna.

Úgy fest, a szavazók a massachusettsi voksoláson éppen ezt büntették meg. Csakhogy így az egyetlen kitörési pont, a társadalombiztosítási csomag keresztülvitele válik nagyon nehézzé – talán el is bukik. A republikánusok pedig természetesen mindent el fog követni, hogy Massachusetts neve még sokáig, akár három éven keresztül az Obama-féle hibás politikával való szembenállás szimbóluma legyen, főleg mivel az állam volt kormányzója és egyik „erős embere” az a Mitt Romney, aki nagy valószínűséggel harcba száll az elnökségért 2013-ban.

– Peti –

Reklámok

One thought on “Obama, Massachusetts és az egészségügyi reform

  1. Visszajelzés: Átment a reform « Kelly Financial Resources – a BP toborzási partnere

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s