Ki az elnök?

2 hozzászólás

Ma egy barátom kért tőlem információt az EU intézményeiről, mert tudta rólam, hogy ezen a területen szereztem diplomát. Mivel a Lisszaboni Szerződés elfogadása kissé elavulttá tette a tudásomat, körülnéztem kicsit az interneten.

Elsősorban Herman van Rompuy érdekelt, mert róla nem sokat tudok. Beírtam a Google-be a „president of the european union” kifejezést, és meglepődve tapasztaltam, hogy az első oldal nem is hozott le olyan linket, amiben szerepelt volna ennek a kedves belga úriembernek a neve. Igen, úgy tűnik, az internet világa még nincs egészen tisztában vele, hogy az EU-nak van egy közös, állandó elnöke, akit Herman van Rompuy-nak hívnak.

A videóból látjuk, hogy Nigel Farage EU-szkeptikus brit képviselő szerint a Google jól modellezi a közvéleményt: van Rompuy ismeretlen. És bár szavai sértőek és úriemberhez méltatlanok, mégis elgondolkodtatóak. Brüsszeli Barrosót sokan ismerik, talán még Javier Solana neve is ismerősen cseng (bár azt kétlem, hogy a magyarok többsége pozíciót is tudna e két politikushoz társítani), de hogy kicsoda Catherine Ashton, Jean-Claude Trichet vagy Jerzy Buzek, arról szerintem a magyaroknak, és általában az EU állampolgárainak fogalma sincs. Mintha nem is lenne fontos – holott ezek az emberek Magyarországra nézve is meghatározó döntéseket hoznak.

Azért egy jó hír: Ha a Google-be az „Európai Unió elnöke” kifejezést írom, Van Rompuy elnök úr az első oldalon szerepel.

– Peti –

Reklámok

2 thoughts on “Ki az elnök?

  1. Ez az elnök egy nagy nulla. rá kell nézni. Elég a nulla típusú emberekből. Ilyenekből idehaza is volt elég az elmúlt 20 évben, lásd Göncz Árpád, vagy Mádl Ferenc, de Sólyom sem egy nagy szám.

  2. “Az sem lehet véletlen, hogy a belga De Tijd szerint napokkal megválasztása előtt Van Rompuy megjelent a Bilderberg – csoport által rendezett, csak meghívottak által látogatható vacsorán.”

    http://szentkoronaradio.com/bilderberg-csoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s