Ismerjünk meg egy zsenit!

Hozzászólás

„Az Egyesült Államok gazdasága olyan, mint a Titanic; nálam van a mentőcsónak, amivel az emberek megmenekülhetnek… Látom, ahogy az Egyesült Államok egy mély pénzügyi válságba tart.” – ezeket a szavakat egy amerikai közgazdász, Peter Schiff mondta 2006 augusztusában, egy interjúban. Kevesen vették komolyan.

Peter Schiff már bizonyított a gazdasági életben, illetve közgazdászként több szakkönyvet is megírt. A liberális közgazdaságtan egyik legfelkészültebb, legkomolyabb bírálója. Munkáiban hangsúlyozza az állami szabályozás szerepét, ugyanakkor a gazdasági egyensúlyt instabilizáló állami beavatkozást elveti. Ezért bírálta a Bush-Greenspan-féle kamatcsökkentő, pénzkínálat-növelő politikát, de ugyanezen okból veti el Obama gazdaságmentő csomagját is.

Leginkább bölcs előrelátásáról híresült el. 2002 óta rendszeresen nyilatkozik a gazdaság jövőbeni állapotáról, amely jóslatok általában igazolást nyernek. Előre látta a jelzálogpiaci válságot, és aztán a globális, a Lehmann-csőd óta tartó dekonjunktúrát is. Néhány éve alig hallgattak rá – ma az egyik legtöbbet idézett szakértő az USA-ban.

Peter Schiff most republikánus színekben indul Connecticut szenátori székéért. Több információ róla és a terveiről, gondolatairól elérhető a támogatói oldalán. Az alábbi videó bemutatja, hogy eddig hogyan küzdött az árral szemben. A következtetéseket mindenki vonja le magának!

– Peti –

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s