Szakmai nyelvvizsga nélkül nincs pénzügyi diploma

2 hozzászólás

A közgazdasági és pénzügyi végzettséget kínáló egyetemek és főiskolák száma az elmúlt években megsokszorozódott. A jelenleg még hatályos rendelet szerint ezek az intézmények szakmai nyelvvizsgá(k)hoz kötik a diplomát. A Business Focus Gazdasági Nyelvstúdió az elsők között ismerte fel szükségességét egy kimondottan szaknyelvi arculatra létrehozott nyelviskola létesítésének.

Kostyál-Homm Katalint kérdeztük, a Business Focus Nyelviskola szaknyelvi vezetőjét, hogy segítsen eligazodni a szakmai nyelvvizsgák dzsungelében.

„A szakmai anyaggal bővített nyelvvizsga kimeneti feltétel a fent említett végzettséget kínáló intézményekben. Sokan azonban elvesznek a túlkínálat okozta lehetőségekben, nem tudván, hogy az adott intézmény adott szakirányán melyik szakmai anyaggal bővített nyelvvizsgát fogadja el az intézmény.”

„Alapvetően azt kell látni, hogy minden államilag elismert, akkreditált szakmai nyelvvizsgát el kell elfogadnia az intézménynek, hacsak az egyetem, főiskola belső szabályzata kitételeket nem tesz (megjegyzem, ez elég ritkán fordul elő). Mégis, erről jobb a tanulmányi osztályon érdeklődni” – tanácsolta Kostyál-Homm Katalin.

Nézzünk egy példát! Ha valaki a BGF-PSZF végzős hallgatója a diploma megszerzéséhez milyen nyelvvizsgát kell tennie? Adódna a válasz, hogy csak pénzügyi szaknyelvvel bővített vizsga a megfelelő. A jó hír azonban az, hogy nem csak a pénzügyi nyelvvizsgát fogadják el, hanem például egy üzleti, kicsit általánosabb szaknyelvi nyelvvizsgát is. Ráadásul a diák több államilag elsmert, akkreditált nyelvvizsgarendszer közül is mazsolázhat.

„Mi a Business Focusnál (diákok körében Bfocusnál 🙂 abban próbálunk segíteni, hogy az egyéni nyelvi adottságát szem előtt tartva segítsük a „legideálisabb” szakmai nyelvvizsgatípust megtalálni a diákok számára és arra hatékonyan felkészíteni őket természetesen az intézmények elvárásainak megfelelően. Hat nyelveből indítunk szakmai nyelvvizsga felkészítő kurzusokat öt különbvöző akkreditált nyelvvizsgarendszer igényét szemelőtt tarva, közép és felsőfokon. Tanfolyamaink, a kijelölt vizsgaidőpontokhoz igazítva, 40 órában ölelik fel az aktuális nyelvvizsgatípus követleményeit. Tanáraink szaknyelvi nyelvtanárok, az adott nyelvvizsgarendszer vizsgáztatói.”

További információ: www.bfocus.hu

Reklámok

2 thoughts on “Szakmai nyelvvizsga nélkül nincs pénzügyi diploma

  1. BGF-PSZF-SA tanulok! Muszáj szakmai nyelvvizsgát tennem, vagy elfogadják majd a felsőfokú C-t????? A felsőfokú egynyelvű vagy kétnyelvűnek kell lennie?????

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s