Családháló

Hozzászólás

Pár hete indult a csaladhalo.hu oldal, melynek mottója: “Mert családosnak lenni trendi”. Az oldal célja, hogy a családot, és a hozzá kapcsolódó értékeket népszerűsítse, illetve családosok számára hasznos információkkal szolgáljon.

Az oldalon beszélgetéseket is találunk olyan közéleti szereplőkkel, akik különböző szemszögekből tudják megvilágítani a családot. Így például Gerendai Károly, a Sziget főszervezője mesél gyermekeiről, és hogy számára mit jelent családosnak lenni, de olvashatunk interjút Beer Miklós váci püspökkel is, aki – bár családok veszik körül – mégis külső perspektívából látja a kérdést.

Fontos kezdeményezése az oldalnak a családbarát Magyarország feltérképezése, egyfajta “családbarát térkép” összeállítása. Mint írják: “Mert igenis fontos, hogy mindenki tudhassa, melyik étteremben van etetőszék, hol van az a múzeum vagy áruház, ahol van lehetőség egy csecsemő pelenkázására, vagy éppen merre érdemes kirándulni a hétvégén a nagyobbakkal.”

Az oldal technikailag meglehetősen modernre sikerült. Színes, jól áttekinthető, minden elsőre megtalálható rajta, és megosztható szinte kivétel nélkül az összes Web 2.0-s alkalmazáson keresztül. Klasszikus értékeket közvetít, de olyan formában, amitől az embernek tényleg megjön a kedve a gyermekvállaláshoz.

Az oldal a munkaadókhoz is szól: felhívja a figyelmet a családos munkavállalók értékeire, a családbarát munkahely kialakításának fontosságára. Idén ismét lehet pályázni a “Családbarát munkahely” címre, ráadásul ehhez igen sok anyagi ösztönző társul. Erről bővebb információ elérhető a pályázat honlapján.

– Peti –

„Ezen a blogon kifejezésre jutó nézetek csakis az enyémek, és nem feltétlenül tükrözik munkaadóm álláspontját.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s