Munka és gyermekvállalás – egy interjú margójára

Hozzászólás

Ma reggel találkoztam egy 25 éves könyvelő jelölttel. Intelligens, angolul jól beszélő ifjú hölgyről van szó. Amikor a közép- és hosszú távú terveiről kérdeztem, elmondta, hogy szeretne team leader lenni, de annál magasabbra szerinte nem fog jutni, mert addigra gyerekeket akar.

Nagyon megörültem, amikor ezt mondta, mert ritkán lehet találkozni ilyen bátorsággal. Sajnos még mindig az a jellemző, hogy a munkavállalók éppen ennek az ellenkezőjét állítják, attól való félelmükben, hogy emiatt nem alkalmazzák őket. És sajnos ez a félelem gyakran jogos.

Van szerencsém együtt dolgozni olyan cégekkel, akik a gyermeket valóban áldásnak, és nem tehernek vagy kizáró oknak tekintik. Azt mondják, a kisgyermekes szülők jobban tudják beosztani az idejüket, jobb szervezők, lojálisabbak és megbízhatóbbak. Én azt gondolom, hogy ez a megközelítés előremutató és követendő.

Visszatérve a mai interjúalanyhoz: ő már most tudatosan készül arra az időszakra is, amikor majd a gyerekek miatt nem folytathatja ugyanúgy, ugyanolyan intenzitással azt a karriert, amit elkezdett. Tanult a számvitel mellett mást is, amit akár négy órában végezhet, de tulajdonképpen a könyvelés is lehet részmunka vagy távmunka. Ha mindenki ezen túl hasonló hozzáállással kezelné ezt a kérdést, talán valami megváltozna. Ugyan lehet, hogy ő nagy kockázatot vállal ezzel, de az biztos, hogy a végén olyan helyen fog dolgozni, ahol a cég nincs a gyermekvállalás ellen.

– Peti –

„Ezen a blogon kifejezésre jutó nézetek csakis az enyémek, és nem feltétlenül tükrözik munkaadóm álláspontját. A hozzászólásokat nem szerkesztjük, azok automatikusan megjelennek a bejegyzés alatt.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s