Sikeres nemzetközi toborzás

Hozzászólás

Néha előfordul olyan eset, hogy valamilyen speciális munkaerőigény esetében nem sikerül megfelelő jelöltet találni Magyarországon. A közelmúltban épp ilyen esettel kerültünk szembe, amikor portugálul beszélő könyvelőket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestünk.

A Kelly Services Európa számos országában jelen van, ami lehetőséget ad, hogy ilyenkor tágítsuk a keresési spektrumot. A lisszaboni irodánk segítségével megkezdtük a toborzást Portugáliában. Magunk is meglepődtünk, hogy milyen sokan jelentkeztek. Telefonon végeztük az interjúztatást, elég sok jelöltet meghallgattunk, majd aki meggyőzött a tudásáról és az elkötelezettségéről, az lehetőséget kapott AC-n is részt venni. A folyamat végén öt portugál jelölt kapott ajánlatot, hogy Magyarországra jöjjön dolgozni, akik mind éltek is a lehetőséggel.

Számomra van egy személyes vonatkozása is ennek a projektnek: az egyik jelölt évfolyamtársam volt Hollandiában. Eddig Lisszabonban dolgozott, majd amikor meglátta a hirdetést, jelentkezett. Az akadályokat sikerrel vette, így szombaton meg is érkezett Budapestre. Ebből is látszik, mennyire igaz a közhely, hogy kicsi a világ.

Európának régóta célja, hogy egységes gazdasági, ezzel együtt egységes foglalkoztatási térséggé váljon, így javítva a versenyképességet. A válság ezt a törekvést ugyan visszavetette, de a fejlődés nem áll meg. Ehhez mi is megpróbáljuk hozzátenni a magunkét, legjobb tudásunknak megfelelően.

– Peti –

„Ezen a blogon kifejezésre jutó nézetek csakis az enyémek, és nem feltétlenül tükrözik munkaadóm álláspontját. A hozzászólásokat nem szerkesztjük, azok automatikusan megjelennek a bejegyzés alatt.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s