Jön az IMF?

Hozzászólás

Tegnap egyértelműnek tűnt, hogy nem. Ma azt is mondták, hogy igen, meg azt is, hogy nem. „Az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről” – közölte a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön. Az elemzők azonban ennél többről beszélnek.

A piacok is jól fogadták a hírt, a forint lendületes erősödésnek indult. A reggel még 315 forint környéki euró ára a délutánni 312 forintos szintről percek alatt 306 forint alá süllyedt, ami több mint 1 százalékos erősödést jelent. A frank arányaiban még nagyobbat esett: napközben még 254 forint körül is volt az ára, ami a bejelentés után 248,5 forint környékére esett – ez csaknem két és félszázalékos forinterősödés a frankkal szemben.

Az OTP árfolyama szintén kilőtt a hírre a Budapesti Értéktőzsdén: a bankpapír, ami napközben 2862 forinton is volt, az elmúlt percekben 7,6 százalékos erősödéssel 3130 forintig drágult. Tőzsdezáráskor végül 3095 forinton, 6,4 százalékos pluszban volt a papír.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének vezetője a bejelentést kommentálva úgy vélekedett, hogy a tárgyalások hírével Magyarország “időt nyerhet a hitelminősítőknél”, és elképzelhető, hogy a hitelminősítők – ha szándékukban állt a magyar adósosztályzat rontása – ezt a döntésüket most elhalasztják.

– Peti –

„Ezen a blogon kifejezésre jutó nézetek csakis az enyémek, és nem feltétlenül tükrözik munkaadóm álláspontját. A hozzászólásokat nem szerkesztjük, azok automatikusan megjelennek a bejegyzés alatt.”

Forrás: MTI

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s