Felvételizők (gondolat)ébresztő!

Hozzászólás

Idén, a korábbi évekkel ellentétben, február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba.
Munkánk során tapasztaljuk, hogy sokan esnek abba a hibába, hogy választáskor az adott szakon oktatott tárgyakra helyezik a hangsúlyt és nem pedig a jövőre. Hiába szerettük például a középiskolában a földrajzot, mielőtt geológusnak jelentkezünk, járjunk utána milyen lehetőségeink lesznek frissdiplomásként és azután a munkaerőpiacon. Sokszor az elhamarkodott döntéseknek az a vége, hogy azzal a lendülettel, ahogy kézhez kaptuk diplománkat, kezdhetjük is újra a tanulmányainkat. Sokszor a diákok azt sem tudják milyen pozíciókat tudnak majd betölteni a diplomájukkal. Ne az határozza meg választásunkat, hogy milyen tantárgyakat szeretnénk tanulni pár évig, hanem az, hogy mivel szeretnénk foglalkozni életünk folyamán.
Senkinek sem akarom elvenni a kedvét álmai végzettségétől! Nyugodtan járjunk tibeti, mongol, néprajz, andragógia, stb. szakra, de igenis nézzünk utána, hogy mi és ki vár minket, mikor már diplománkkal a kezünkben állásra vadászunk. Tisztában vagyunk vele és vállaljuk az állástalálás esetleges nehézségeit? Elfogadjuk, hogy nem biztos, hogy el tudunk helyezkedni a szakmánkban? Ismerjük milyen alternatíváink lesznek? Azt is érdemes átgondolni, ha például marketing, turizmus-vendéglátás, könnyűipari mérnök, építészmérnök, stb. szakot végzünk, a gazdasági helyzet tekintetében milyenek lesznek az elhelyezkedési esélyeink.

Néhány tanács mielőtt döntést hozunk a továbbtanulást illetően:

• kísérjük figyelemmel az álláshirdetéseket – milyen feltételekkel várnak   pályázókat
• éljünk a vállalatok és felsőoktatási intézmények által kínált nyílt napok lehetőségével
• informálódjunk az adott területen dolgozó ismerőseinktől
• látogassunk ki az állásbörzékre, mérjük fel mire van kereslet – beszélgessünk a munkaadókkal, tanácsadócégekkel

 
2012. február 22-23-án 10.alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű HVG Állásbörze a SYMA Rendezvényközpontban, ahol a Kelly Services is képviselteti magát. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Találkozzunk a börzén!

 

Zsófi

Ezen a blogon kifejezésre jutó nézetek csakis az enyémek, és nem feltétlenül tükrözik munkaadóm álláspontját. A hozzászólásokat nem szerkesztjük, azok automatikusan megjelennek a bejegyzés alatt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s