Venizelosz lemondott – hogy aztán mindent vigyen

Hozzászólás

Evangelosz Venizelosz pénzügyminiszter volt a Papandreu vezette bukott kormányban, és a szakértőinek nevezett Papadémosz kormányban is. Ez már önmagában is hatalmas teljesítmény, de még különlegesebb annak tükrében, hogy korábban milyen kormányokban hány féle tárca irányítása volt már a kezében. Ezt a bravúrt a KFR Blog egy korábbi posztban már ismertette a hazai olvasóközönséggel.

Annak a posztnak a megírásakor arra számítottam, hogy Venizelosz úr nyílegyenesen repül a miniszterelnöki székbe. Ezek után csalódást jelentett Papadémosz kinevezése; ma már látszik, hogy az akkori csalódottságom csak a görög posvány valóság hiányos ismeretének volt a következménye. Venizelosz ugyanis taktikázott, és most úgy tűnik, bejött neki.

A szocialisták pártelnökké választották, ő pedig  teljes erejét a párt újjászervezésének és a küszöbön álló választási hadjáratnak akarja szentelni. Ezek után két forgatókönyv lehetséges számára: vagy nyernek, és ő miniszterelnök (vagy legalábbis a miniszterelnök mögött álló Erős Ember) lesz, vagy nem nyernek, és akkor az ellenzék vezére lesz egy olyan helyzetben, amikor minden esély megvan a kormány gyors bukására. Ami biztos, hogy nem bukik együtt Papadémosszal, mint ahogy Papandreu sorsában sem osztozott.

Venizelosz úr a maga nemében zseniális – kíváncsi vagyok, az ő tehetsége át tud-e ragadni a szebb napokat is látott görög népre. Szurkolunk nekik.

– Peti –

„Ezen a blogon kifejezésre jutó nézetek csakis az enyémek, és nem feltétlenül tükrözik munkaadóm álláspontját. A hozzászólásokat nem szerkesztjük, azok automatikusan megjelennek a bejegyzés alatt.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s