Kelly Finance XCHANGE – Interim megoldások a pénzügyi szektorban

Hozzászólás

2012. november 15. A változásokkal és kihívásokkal teli gazdasági környezet kiváló apropót ad arra, hogy az álláskeresők és munkaadók egyaránt új foglalkoztatási lehetőségben gondolkodjanak, mint például a különböző interim megoldások.  A Kelly Financial Resources a hazai interim menedzsment lehetőségek kérdésköréről tartotta második szakmai szemináriumát a pénzügyi terület elismert interim szakemberének, Szathmári Dórának a közreműködésével. Az előadás során szó esett az interim menedzsmentről, az előadó megosztotta tapasztalatait a hazai interim lehetőségekről, illetve praktikus tanácsokkal látta el az interim menedzsmenttel még csak ismerkedő szakembereket.

Magyarországon még nem túl elterjedt ez a típusú menedzsment megoldás, de a gazdaság szereplői kezdik felismerni a benne rejlő előnyöket és egyedi lehetőségeket. Jelenleg elsősorban a gazdasági, a műszaki és az ügyvezetői pozíciók esetén tapasztalható igény, leginkább a külföldi tulajdonban lévő, középméretű gyártó cégek részéről. A szakember tapasztalatai szerint Nyugat Európához képest Magyarországon a cégek sokszor még csak kritikus helyzetben, válsághelyzet vagy jelentős változás menedzselésére vonnak be interim szakembert, „tűzoltás jelleggel.” Az interim menedzsment ugyanakkor kiváló megoldás váratlan vagy átmeneti kapacitáshiány esetére, továbbá a speciális tudást igénylő feladatok vagy egy-egy nagyobb projekt koordinálására is. Az előadó véleménye szerint várható, hogy a hazai piaci szereplők körében is egyre ismertebbé válik ez a módszer a különböző típusú helyzetek gyors és hatékony kezelésére.

Az interim folyamat lényege: A cég eljuttatása a kiindulási „A” pontból az átadáskori „B” pontba

Egy interim menedzser számára a legfontosabb feladat, hogy a viszonylag rövid, néha csupán 4-6 hónapos időszak alatt jelentős és kézzelfogható eredményeket érjen el. Az interim szolgáltatást megrendelő cég megelégedése is ettől függ. Ennek kulcsaként Szathmári Dóra a gyors és egyértelmű cselekvési stratégiát, a világos és tiszta kommunikációt, a résztvevők bevonását és a rugalmasságot jelölte meg. Véleménye szerint „a lehetetlent és a lehetségest az különbözteti meg egymástól, hogy melyikben hiszünk”. Interim menedzserként pedig ez utóbbira kell ösztönözni önmagunkat és a szervezetben régóta dolgozókat is, hogy olyan partnerként és belső tanácsadóként tekintsenek ránk, akivel minden szempontból érdemes együttműködni.

Az első lépés a legnehezebb

Mint minden szakmában, az első projekt elnyerése itt is kritikus. Egy megbízási tárgyalás során érdemes korábbi tapasztalatainkra támaszkodni, és valamilyen speciális szakterületen szerzett tudásunkra alapozni (pl.: könyvvizsgálat, lean-menedzsment, logisztika). Nyugat-Európában és már Magyarországon is bevált gyakorlatnak számít, ha valaki az egyéni tárgyalásokon túl az interim megoldásokra szakosodott közvetítő cégekkel tart aktív kapcsolatot, mellyel, mint szolgáltatási lehetőséggel a Kelly Services is számol a jövőben.

A Kelly Financial Resources célja az előadások szervezésével, hogy megfelelő fórumot biztosítson hasonló területen dolgozó pénzügyi szakemberek számára a legaktuálisabb, legérdekesebb témák megvitatására, illetve lehetőséget adjon a szakmai kapcsolatépítésre.

A Kelly Services a világ vezető emberi erőforrás megoldásokat kínáló vállalatainak egyike, 2004 óta van jelen a magyar piacon. 2008 óta különálló pénzügyi divízióval, a Kelly Financial Resources-val, áll ügyfelei rendelkezésére HR megoldásaival a pénzügy, számvitel, kontrolling, könyvvizsgálat, adózás, bankszektor területén.

A Kelly Financial Resources további szemináriumok szervezését tervezi a jövő évben.

Kelly Services®

Kelly Services, Inc. (NASDAQ: KELYA, KELYB) egyike a világ vezető emberi erőforrás megoldásokat kínáló vállalatainak. Szolgáltatási palettája munkaerő-kölcsönzés, kiszervezés, on-site menedzsment, munkaerő-közvetítés és HR tanácsadás. A Kelly Services globális jelenlétének köszönhetően évente több mint 530,000 álláskeresőnek biztosít munkát. 2010 évi árbevétele 5 milliárd USD volt. További információ: www.kellyservices.com valamint FacebookLinkedInTwitter.

 További információ:

Martonosi-Nagy Judit

Kelly Financial Resources, Üzletágvezető

Email:  judit.martonosi@kellyservices.hu

Pataki Géza

Kelly Financial Resources, Toborzási és kiválasztási munkatárs

Email: geza.pataki@kellyservices.hu

“Ezen a blogon kifejezésre jutó nézetek csakis az enyémek, és nem feltétlenül tükrözik munkaadóm álláspontját. A hozzászólásokat nem szerkesztjük, azok automatikusan megjelennek a bejegyzés alatt.”

-Gézu-

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s