10 tipp a közösségi médiában folytatott álláskereséshez

Hozzászólás

A közösségi média életünk szinte minden területét átszövi, legyen szó akár a legfrissebb hírek bejelentéséről, akár társasági meghívók kezeléséről – vagy éppen álláskeresésről.

A közösségi média platformok száma több százra tehető, de vajon tisztában vagy vele, miként használhatod a közösségi médiát szakmai profilod erősítésére és hogyan érheted el, hogy a megfelelő emberek tudomást szerezzenek tudásodról és képességeidről?

A következőkben olvasd el 10 tippünket, melyek segítségével hatékonyabb lehetsz a közösségi médiában folytatott álláskeresés során.

1. Higgy benne – ma már ez az állásvadászat és a karrierrel kapcsolatos információgyűjtés legelterjedtebb módja.

2. Hozz létre profilt legalább a három vezető oldal egyikén – LinkedIn, Twitter, Facebook – ha még nem tetted meg.

3. A profiljaiban mutasd be szakmai tapasztalataid olyan részletességgel, amelyet még felvállalhatónak tartasz. Twitteres bemutatkozásodban és a Facebook oldaladon is egyaránt említsd meg, mivel foglalkozol, és a lehető legnagyobb részletességgel töltsd ki LinkedIn adatlapod.

4. A kereső funkciók segítségével tudj meg többet a téged érdeklő vállalatokról, cégvezetőkről, esettanulmányokról és iparági kulcskifejezésekről. Bátran hivatkozz rájuk és teremtsd meg a kapcsolatfelvétel lehetőségét.

5. Számos személyzeti tanácsadó és állásportál jelen van a közösségi médiában – kövesd a személyzeti tanácsadókat és állásportálokat, akár a tőlük kapott elektronikus hírlevelek alapján. Lehet, hogy hírlevelek csak hetente készülnek, a közösségi média azonban azonnali kapcsolatteremtést kínál.

6. Légy aktív – kérdezz, fűzz kommenteket blogbejegyzésekhez vagy eszmecserékhez, válaszolj kérdésekre, ossz meg információkat, kövess másokat, csatlakozz csoportokhoz, keress rá az interjúkészítők nevére.

Kép

7. Mutasd meg, mihez értesz – mindenkinek van valami megosztanivalója a munkájával kapcsolatban, tehát ha elértél valamit, tudsz vagy találtál valami érdekeset, hozd ezt a hálózatod tudomására.

8. Haladj a saját tempódban – teljesen rendben van, ha először inkább csak figyelsz és óvatosan ismerkedsz ezzel az egésszel, hiszen még sokat kell tanulnod.

9. Találd meg az egyensúlyt a szakmai tevékenység és a magánélet között. A közösségi médiában igen vékony a határvonal, beleértve azt is, hogy milyen hatással lehet egy komment vagy megosztás a karrieredre. Fontos, hogy megmutasd egyéniséged és személyiséged, de ne felejtsd el, hogy legalább ilyen fontos a reputáció is, és ami egyszer kikerül az Internetre, az ott is marad.

10. Tedd fel magadnak a kérdést: „Vajon fel tudnám/akarnám vállalni egy állásinterjú során is azt, amit éppen közölni készülök?”

További információkért és hasonló cikkekért látogass el weboldalunkra.

Forrás: Az első magyar SSC blog.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s