Hat jel, hogy ideje munkahelyet váltanod

Hozzászólás

A legtöbbünkben időnként felmerülnek kétségek, hogy a munkánk vajon tényleg a legmegfelelőbb-e számunkra. De hogyan is dönthetnénk el, hogy csak rossz napunk van-e vagy ideje végre megragadni az alkalmat és más állás után néznünk?

Az alábbiakban bemutatunk 6 olyan jelet, amiből tudhatod, hogy ideje munkát váltanod:

1. Nincs időd a családodra vagy a magánéletedre
Lehet, hogy egy idő után úgy érzed, hogy teljesen kimaradsz a családi életből, mivel túl korán mész be a munkahelyedre és túl későn érsz haza. Ha a munkád teljesen felemészti azt az időt, amit a szeretteiddel tölthetnél, akkor talán ideje lenne olyan munkahelyet keresned, ahol családbarát munkaidő van. Hasonlóan, ha rosszul érzed magad, mivel nem láttad hosszú ideje a barátaidat a sok túlóra miatt, ideje olyan munkahelyed keresned, aminek köszönhetően jobb társadalmi életet élhetsz.

2. A diplomádnak nem veszed túl sok hasznát (pedig szeretnéd)
Sokan anélkül diplomáznak le, hogy biztosan tudnák mit is szeretnének kezdeni magukkal. Ebből kifolyólag többen is olyan munkahelyen találják magukat, ami egyáltalán nem felel meg a képzettségüknek. Ha 2 évvel a diplomád megszerzése után is ugyanabban a bárban dolgozol, ahol eredetileg két hónapos szerződésed lett volna, de titokban mégis arra vágysz, hogy azt csináld amit tanultál, akkor határozottan itt az idő váltani. A gyakornoki programok és a rövid gyakorlati képzések növelhetik az esélyeid mások ellen, akik ugyanarra a pozícióra pályáznak.

3. Nem értékelnek/alulértékelnek a munkatársaid
Lehet, hogy tényleg nagyon szereted a munkádat. Csak egy probléma van. A munkatársaid. Vagy még rosszabb, a vezetőség nem értékel téged eléggé. Természetesen vannak olyan törvények, melyek arra szolgálnak, hogy megvédjék a dolgozókat a helytelen és igazságtalan szavaktól, cselekvésektől a munkahelyeden. Ha úgy érzed, hogy igazságtalanul bántak veled a munkatársaid, tájékoztatják erről a vezetőséget.
Ellenben, amikor a vezető vagy a tulajdonos felelős ezekért, akkor talán ideje újrakezdeni a kapcsolatot a munkatársakkal és felsőbb vezetőkkel, akik értékelnek és megbecsülnek úgy, ahogy meg is érdemled.
job3

4. A munkád rossz hatással van a mentális egészségedre
Az időnkénti stressz, alkalmankénti rossz hangulat, félelem mind normális érzelmek, melyek mindenkinél előfordulhatnak a munkavégzés során. Azonban a kiemelkedő stressz és aggodalom a munka miatt, valamint a nem múló depresszió már más dolog. Ha ezek közül valamelyik állapottól szenvedsz, akkor a legjobb megoldás, ha egyenesen orvosi tanácsért fordulsz.

5. Unatkozol (túl sokszor)
Megszámlálhatatlan olyan ok van, ami miatt unatkozhatsz a munkádban.
Esetleg nem kaptál rá lehetőséget, hogy megmutasd minden készséged és képességed. Talán csak álmodozol az álommunkádról és lehet, hogy ez még a közelében sincs annak, amit jelenleg csinálsz.
Lehetséges, hogy csak azért fogadtad el ezt a munkát, mert jól fizet, annak ellenére, hogy személy szerint nem érdekel annyira.
Vagy talán olyan szakmában dolgozol, amiről azt gondoltad, hogy mindig is erre vágytál, de mostanra rájöttél, hogy ez nem neked való.
Akármi is az ok, ha fárasztóan unalmasnak találod a mindennapi munkádat anélkül, hogy valaha is egyáltalán élvezted volna, akkor megérné egy olyan munka után nézned, ahol jobban kiteljesedhetsz.

6. Nincs lehetőséged a fejlődésre
Amíg nem vagy vezérigazgató, vagy más felsővezető a vállalatnál, fontos, hogy legyen meg a lehetőséged a fejlődésre, előrelépésre. Ha a munkahelyed nem teszi ezt lehetővé, pedig te úgy érzed, hogy itt lenne már az ideje, akkor egy új állás egy új vállalatnál az egyetlen lehetőség.

Hasonló cikkekért látogass el weboldalunkra.

Forrás: Az első magyar SSC blog

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s