Teljes munkaidős állás és tanulás?!

Hozzászólás

Elsőre lehetetlennek hangzik, pedig több ezer munkavállaló teszi ezt nap mint nap, még azok is akiknek már sikerült elhelyezkedniük az általuk választott területen.

Egy olyan tanfolyam elvégzése, mely később a karriered szempontjából előnyös lehet, pénzügyi befektetést, kitartást és kemény munkát igényel. Kitartásodért cserébe viszont jobb jelöltté válhatsz egy vezetői pozíció betöltésére, így magasabb fizetésre és egyéb pénzügyi juttatásokra számíthatsz.

Akár folyamatban vannak még tanulmányaid, akár csak tervezed, hogy visszamész az egyetemre, – hogy megszerezd a mester diplomádat – tudnod kell, hogy a tanulás és egy teljes munkaidős állás vállalása nem könnyű dolog. De ha mégis úgy döntesz, hogy ezt csinálod, akkor a következő tippek segíthetnek, hogy a legtöbbet hozd ki mindkettőből.

  • Légy tisztában a kötelezettségeidet illetően. Nem számít, hogy nappali, levelező vagy esti képzésen veszel rész, tisztában kell vele lenned, hogy hatalmas időbeli elkötelezettséget vállalsz a meglévő munkarended, beosztásod mellé. Kettős felelősséged lesz, hogy jól teljesíts mind a munkában, mind a tanulmányaidban. Gondold át, hogy az életed jelenlegi szakaszában képes vagy-e ezt a mértékű felelősséget vállalni.
  • Gondold át, hogy milyen jellegű képzés választása a legcélszerűbb. A nappalis képzések még több elkötelezettséggel járhatnak, viszont előnyük, hogy olyan órarendet tudsz létrehozni, mely a legjobb lehet a számodra.
  • Légy tisztában a munka és a tanulás által nyújtott előnyökkel. Ha továbbra is dolgozol, akkor lesz jövedelmed, így nem kell igényelned diákhitelt vagy csak minimális összegűt. Ráadásul nem kell félbeszakítanod a karriered, így több tapasztalatra tehetsz szert és tanulmányaidat befejezve növelheted az esélyeid egy előléptetésre vonatkozóan.
  • Olyan tanulmányt folytass, amely kapcsolatos a jelenlegi pozícióddal, vagy azzal a területtel, ahol később szeretnél elhelyezkedni. Egy olyan tárgyat tanulni, ami egy az egyben a munkáddal kapcsolatos kifizetődő lehet számodra, így képes leszel a tanultakat a gyakorlatban is alkalmazni. Az elméleti és gyakorlati ismeretek kombinálása növelheti a teljesítményed mind az egyetemen/főiskolán mind pedig a munkahelyeden.

Sept2014_ContinuedEdu

  • Érdeklődj a pénzügyi támogatás iránt a munkahelyeden. Néhány munkahelyen a munkaadó fizeti egy részét vagy teljes összegét a tanulmányi költségeknek, ha megfelelnek bizonyos feltételeknek. A legtöbbször szükséges, hogy a tanulmány közvetlenül kapcsolódjon a jelenlegi pozíciódhoz. Esetleg azt is elvárhatják majd, hogy bizonyos átlag felett teljesíts. Ezen kívül sok munkaadó időbeli elkötelezettséget is kérhet tőled a támogatásért cserébe, ez általában 5 évre szól. Ha úgy érzed, hogy ez elég szigorú, akkor gondolj csak bele, hogy a munkaadók szeretnék látni, hogy a befektetésük megtérül-e. Emellett, ha jól végzed a munkád, tudhatod, hogy 5 évig biztos állásod lehet.
  • Értékeld, hogy az online vagy a helyszíni tanulás működik számodra a legjobban. Manapság sok tanfolyam elérhető online is, mely kényelmes lehet az időmegtakarítás és utazás szempontjából, valamint így egyszerűbben hozzáférhetsz a tananyagokhoz. Ellenben a helyszínen való tanulás is előnyös lehet a számodra, ha szeretnél másokkal is kapcsolatba kerülni, gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz, vagy egyszerűen nem szeretnél virtuálisan tanulni. Válaszd azt a lehetőséget, amely időd és tanulási szokásaid szempontjából a legmegfelelőbb.
  • Állíts fel egy átlátható tanulási ütemtervet. Kettős felelősséggel sokkal kevesebb időd lehet a szeretteidre. Annak érdekében, hogy elkerüld a konfliktusokat és a csalódásokat beszéld meg a tanulmányi menetrended a családoddal, barátaiddal. Ezáltal ők is jobban tudhatják, hogy mikor vagy elérhető, így egyszerűbb, hogy határokat állíts fel a tanulási idődre vonatkozóan.
  • Kérj segítséget, rugalmasabb munkaidőt. A családi problémák vagy a munkahelyi nyomás most több stresszel járhat, mint általában. Ha ez előfordul, beszélj a főnököddel és az iskolai feletteseddel, mondd el neki a helyzetet, kérd a megértésüket, segítségüket. Lehet, hogy több időre van szükséged egy beadandó megírásához, esetleg ha 1-2 napot otthonról dolgozol csökkenheted az ingázásra szánt időt is.
  • Vigyázz magadra! Ügyelj az egészségedre és fordíts magadra is időt. Időnkénti kikapcsolódás jó hatással lehet az energiáidra, így jobban teljesíthetsz a munkádban, tanulmányaidban is.

Forrás: http://mykelly.us/US-MyKelly/Career/Career-Tips/Balancing-continued-education-with-your-career/#.VBAAwvl_ub8

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s