Mit tegyél, ha nem tudsz elmenni az állásinterjúra?

Hozzászólás

Nem tudsz részt venni az előre megbeszélt interjún? Vagy átgondoltad és rájöttél, mégsem ez a neked való állás? Esetleg kaptál egy másik állásajánlatot?

Sok esetben előfordulhat, hogy valami közbejön és nem alkalmas az interjú időpontja, vagy egyszerűen csak meggondolod magad a pozíciót illetően. Ebben az esetben viszont nagyon fontos, hogy valamilyen formában jelezd a HR-esnek, kapcsolattartónak, hogy nem tudsz részt venni az állásinterjún, tesztíráson.

Ez ugyan magától értetődőnek hangzik, de a HR-esek tapasztalata szerint az álláskeresők legalább egyharmada nem jelenik meg a megbeszélt interjún.

Ha már nem érdekel az adott állás, vagy valóban közbejött valami, akkor egyszerűen hívd fel a céget – lehetőleg még az interjút megelőző napon-, és mondd le az interjút vagy kérj egy új időpontot. Biztos lehetsz benne, hogy ez semmiféle hátrányt nem jelent rád nézve a későbbiekben.

Ezzel szemben aligha fognak újra behívni állásinterjúra, ha füllentesz a lemondás okait illetően, nem is telefonálsz, vagy még a telefont sem veszed fel, ha próbálnak elérni, miért is nem jelentél meg a megbeszélt időpontban. Lehet, hogy neked hihetőnek tűnik, amit kitaláltál, de egy HR-es kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy átlásson a helyzeten.

Képkivágás

Teremts tiszta helyzetet!

Csak a saját esélyeidet rontod az álláskeresés során, ha szó nélkül eltűnsz; hiszen senki sem dolgozna együtt szívesen egy megbízhatatlan munkatárssal. Teljesen érthető, ha valami közbejön, legyen az betegség, halaszthatatlan családi ügy vagy épp elakadtál útközben. Semmi gond, telefonálj és kérj egy másik időpontot!

Átgondoltad és úgy érzed, mégsem ez a neked való pozíció? Mondd meg nyugodtan visszalépésed okát, mert így a jövőben a HR-s olyan lehetőséggel kereshet meg, ami már jobban megfelel az igényeidnek, elvárásaidnak; ráadásul nem raboltátok feleslegesen egymás idejét sem.

Akárhogy is döntesz, bármi legyen is az oka annak, hogy kihagyod az interjút, mindenképpen jelezd a kapcsolattartó felé.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s